Partioparaati 7.5.2023

Lippukuntamme täyttää 60 vuotta ja juhlistamme sitä osallistumalla sankoin joukoin Lounais-Suomen Partiopiirin partioparaatiin. Partioparaati on Suomen suurimpia vuosittain järjestettäviä partiotapahtumia. Tule siis mukaan kokemaan keväistä partiohumua ja pyydä vanhemmat sekä muut sukulaiset ja ystävät seuraamaan paraatia Turun keskustaan

MARSSIHARJOITUKSET
Partioparaatia varten lippukunta järjestää marssiharjoitukset, joissa harjoitellaan marssimista ja käydään yhdessä läpi paraatiin liittyviä asioita. Marssiharjoituksiin osallistuvat saavat hienon ”LiPi 60 vuotta” -juhlavuoden merkin, joka ommellaan partiopaidan oikean rintataskun yläpuolelle ja sudenpentujen paidan oikeaan rintapieleen. Marssiharjoitukset pidetään tiistaina 18.4. Kotimäen koululla klo 18. Harjoitukset kestävät noin 45 minuuttia.

PARAATIPÄIVÄN AIKATAULU
12.00 Kokoontuminen Littoisten kololla (Littoisten srk-talo, Kampakuja 1)
12.15 Lähtö yhteiskuljetuksella kohti Turkua
14.00 Virallinen osuus Tuomiokirkolla alkaa
14.30 Lippukunnat lähtevät marssimaan
n. klo 15.45 Paraatimme päättyy Turun kaupunginteatterin taaks

KULJETUKSET PARAATIIN
Lippukunta järjestää bussikyydin Littoisten seurakuntatalolta paraatiin ja takaisin. Turusta voi halutessaan poistua myös omalla kyydillä. Tämä tieto kerätään menomatkalla bussissa. Huom. vanhemmat! Kertokaa lapsellenne selkeästi, tuleeko hän yhteiskuljetuksella takaisin kololle vai tullaanko häntä hakemaan Turusta. Kun noudat lapsesi Turusta, ilmoita lähdöstänne bussiemännälle. Bussiemännällä on huomioliivi. Tarkkaa paluuaikaa on vaikea arvioida. Se riippuu aivan siitä, pääsemmekö marssimaan ensimmäisten joukossa, keskellä vai paraatin loppupäässä.

PARAATIPUKEUTUMINEN
• Partiohuivi (ota pois turhat koristukset, pidä tärkein ja hienoin)
• Partiopaita (seikkailijat ja sitä vanhemmat) tai tummansininen collegepaita (sudenpennut)
• Tummansininen hame tai siistit tummansiniset housut (ei farkkuja!)
• Tummansiniset sukkahousut hameen kanssa
• Tummansiniset tai mustat kengät
• Päähine:
• Sudenpennuilla väiski (hankitaan itse, niitä myy Scandinavian Outdoor Store)
• Seikkailijoilla ja sitä vanhemmilla pillerihattu (pillerihatun saa paraatiaamuna lainaan lippukunnalta, tulee palauttaa heti paraatin jälkeen)
• Hiukset:
• Sudenpennut: pitkät hiukset kahdella letillä (valkoiset lettinauhat jos haluaa), lyhyet hiukset auki
• Muut: niskanuttura vasemmalle puolelle, lyhyet hiukset auki

Jos sää on kylmä/sataa/tuulee, niin partiovaatteiden alle vaan reilusti lämmintä kerrastoa/villapaitaa jne. päälle. Käteen voi laittaa mustat tai tummansiniset sormikkaat. Jos on sadetta luvassa, mukaan voi ottaa kertakäyttöisen sadetakin

Tarkemmat ohjeet vaatetuksesta löytyy lippukunnan kotisivuilta: http://www.lipi.fi/van-hemmille-2/partiopukeutuminen/ kohdasta Paraatipukeutuminen

Jos sinulta puuttuu jokin varuste, ota yhteyttä ajoissa johtajaasi tai kysele tuttavilta. Lippukunnalla on myös joitakin lainavaatteita ja jalkineita, joita kannattaa kysellä jo etukäteen omalta johtajalta. Minkään varusteen puuttuminen ei ole este osallistua partioparaatiin, vaan tärkeintä on iloinen mieli

PARAATIREITTI
Paraatireitin varrelle ovat sukulaiset ja tuttavat tervetulleita seuraamaan marssia

Paraatireitti on seuraava: Tuomiokirkontori – Brahenpuisto kiertäen – Uudenmaankatu – Tuomiokirkkosilta – Aninkaistenkatu – Yliopistonkatu – Brahenkatu – Linnankatu – Kristiinankatu – Läntinen Rantakatu – Teatterisilta – Itäinen rantakatu – Volter Kilven katu – Samppalinnankatu

Paraatissa nähdään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *