Lippukunta

Littoisten Pirtapiioissa harrastaa partiota noin 200 lasta, nuorta ja aikuista. Lippukunta toimii kahdella kololla, Littoisten seurakuntatalolla Kaarinassa ja Hurttivuoren seurakuntakodissa Turussa. Lippukunnan taustayhteisöinä toimivat Kaarinan ja Katariinan seurakunta, Kaarinan Partiolaiset ry ja entisistä ja nykyisistä pirtapiioista koostuva Piikakilta ry. Littoisten Pirtapiiat eli lyhyemmin LiPi kuuluu Lounais-Suomen Partiopiiriin.

Lipiläiset, lipit, lipittäret, pirtapiiat, LiPin sulosääret – rakkailla partiosiskoilla on todellakin monta nimeä! Yhtä monipuolista on myös partion harrastaminen pirtapiioissa ja pirtapiiat järjestävät viikoittaisten kokoontumisten lisäksi ahkerasti omia tapahtumia, retkiä ja leirejä. Pirtapiiat osallistuvat myös ahkerasti Lounais-Suomen Partiopiirin tapahtumiin kuten partiotaitokilpailuihin. Pirtapiikoja myös kannustetaan ja tuetaan osallistumaan kansainvälisille partiomatkoille ja lippukunta on järjestänyt itsekin partiomatkoja esimerkiksi Sveitsiin ja Norjaan.

Pirtapiikojen vuoteen kuuluu monien vaihtuvien tapahtumien lisäksi useita perinteisiä juttuja. Uudet partiolaiset saavat huivinsa lupauksenannossa itsenäisyyspäivänä, johtajat rentoutuvat vuoden päätteeksi Löhöllä ja parhaat juorut luetaan oman lehden, Piikapostin, sivuilta. Lippukunnan partiotaitomestruudesta kisataan myös ajoittain omassa kisassa, Sukkulassa.